• Raptor & Orontez Underground Rap | Antakya (Forum) forumuna hoşgeldiniz.

Haberler:

Raptor ve Musical Otopsi'den Tırmanmaya Devam adlı şarkı siteye eklenmiştir.

Ana Menü

Sagopa Kajmer

Başlatan ah real monsters!, 18 Eylül, 2006, 08:44:58 ÖÖ

« önceki - sonraki »

ah real monsters!

İçimde ki Şeytanın Ensesindeyim

Anakronik bi kronik rapte tek kalemde mühürü basan o adamın adı bu şakası olmayan bir sert kafiye a k a Sagopa-K mey dey mey dey heey büyücü yaptı büyüyü büyüde gel tutulamaz her el bu girdabın yok edici döngüsünde yalpalan sinsi sinsi yaklaşan bir adını koydum şeytan mübalansa çok saçma kalk uyan lan pollyanna kalpazan bir kahraman (zaman yaman zaman) İnsan için en önde gelen o altı harfli başlık Sağlık birde morale aç yaşarsın bu açlıkla kıvranırsın pili biten bir saat mecazlarında geçen zamanın arkasındasın Sago harikalar diyarındasın anıların kabuslarımın alevleriyle yansın karamsar gökyüzümden yıldızımsa kaysın ceremin canını trafik alsın Vakitsiz ölümlere akıttığım göz yaşlarım için sürtük kader utansın .

Anlaşılmayan cümleler kurdum ben hep şair hep geçmişe dair betimlemelerimle negatif elektrik , Simetrik doğruluk ikilemde Kalmışlığın optemis açılımıydı sinonimin eş anlamını algılayamıyan yamyamların dünyasında sıratı geçmek için rüşvete başvuracakların kefeninde cepte umut dünyayı yarın ölecekmiş gibi yaşayanların aklında yanıtsız sorular kara bulut gibi dolaştı yılları meditasyon hipnozunda taşa tutup. sonsal bir yargıdır belki ölüm kim bilir sorsan birine korsan bir avcıdır ölüm mayın tarlalarında tek bacağını kurban etmiş bir zulümden arta kalan dölüm itiraf etmek kolay ve insan oğlu her bölüm aynı senaryonun parçası iki yakası bir araya gelmeyecek doğu-batı kültüründe birleşmiş milletler kavgası hikaye senkron uydurulmuş gari gori şeriban kaygası kayıp akıllar mağarası .

Sayhaa Buran Amilim Benim İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduşa Name Yakma Çek Git İlerle Milim Milim. Sayhaa Buran Amilim Benim İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduşa Name Yakma Çek Git İlerle Milim Milim.

Yeryüzüne tohum gibi saçmışım ölüleri izini dünyayı vurmuş binlerce insanın külleri Dünya söyle senin hamurun ben miyim neler yaptın ki benimle geleceğime küsen mi ben miyim depremlermi aldı can ? canına kıyan masumlar mı ? zerzelişte bütün gönüller durup dururken yıkılan evler mi neyine güveneyim ? bir damla umut at tarlama bende doğan güneşle ümitlenip şarkılarımı söyleyeyim sana ya da ipsiz kuyunun dibine inip karanlıktan öleyim ben bu dünyada zaten masum bir köleyim her güne ayrı bir renk getir dünya sessiz çığlık atanlara yürek dünya söyle ne yaptın bizimle sadece oyuncak birer bebek .

Sayhaa Buran Amilim Benim İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduşa Name Yakma Çek Git İlerle Milim Milim. Sayhaa Buran Amilim Benim İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduşa Name Yakma Çek Git İlerle Milim Milim.

ah real monsters!

Üç Sefil Şair

Derin Darbe Rap

Ter kokar bu yılların ve şer yaşar Bu mahrumiyet sebebi var mı? İçtimaya çağırır tanrı Top yekün değişir tavrı Tek ayak çukurda Secdeye eğil bakalım eğil Ah benim etten çakalım Babamdan devraldığım ilk arabam terlikti Dört dikişlik girişmekti kabahatin hak adaleti Bak oynadıkça bozulur insanın sukuneti Minnettar olamadım gecikti kıymetim (evet) Dürüst bu rapim peynir zeytin gibi Elini öpmen gerekmez Öptüren çeker mi ilgini? Bilmem silgini kaç kez kullanırsın? Ömür boyunca dört yapraklı gonca bulamayınca nal takıp gezermisin? Rutince bugünümü katladım ikiye uçak yaptım Attım ileriye rigayik şeyler yazdım arasına Resenler bastı darasına devirdi güneşi Renk verdi karanlık rehavet çöktü koydum noktayı... Sinirlerim donmuş hava soğuk Apansız bir hastalık bu lirik yazmak Mürekkebimin ateşi çıkmış Islak kağıtla yatıştırma eylemindeyim Az sonra geçer umarım Şu an tam demindeyim Keplerin pençesine bağlı Kelamların ağlamaklı uçar gelir kekeç diline dolanır siftinirse Sırtım sırtarır yere gelmeyeciğine söz verir Saplarım kalemi kağıda yazarım Rezerve edilmiş tüm hatalar reval gününü bekleyecek ve sıkmayacaktır canını Sır olarak kalacaktır belki de Tekin olsun için dışına taşmasın Yaşın tesir etsin bu cihana Tezkerelerde can vermesin Okyanusta kaybolan bir kuş gibiyim Yüce kanatlarım ecele doğru çırpınır ve geriye dönüşü yok bu yolun! Çıldırır dalga tongadır Ton ton dedelerim manga olsa ruhu kurtarabilir mi? sanmam NAKARAT Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2

Sago Rap

Bu yumruğun beynine saplanma ihtiyacı var Kamufle et kendini RAP canavar! Kumsallara kum sat Rüyamlarımdaki cennet tarlasına yağan yağmur Sago samsun 19 mayıstan istanbul köprüsüne ordan kutsal kapıya (yallah) Düşüncelerin aylak aylak gezer Melodilerime akarken bu gözyaşı Selülitli istanbul caddelerine damlar Yerinde olsam sudan kafamı çıkarır yaşamak adına nefes alırdım Evet bunu yapardım... Affedilmeyi haketmesemde Dilimde aynı saatte aynı dualar var Değişen doğrulara kalıcı yanlışlar yapmak akıl kârı değil Entrika saldıraların kulaklarımı gıdıklasın Kimin önce vurduğundan öte kimin sert olduğu önemli Bomba kadar paniktin Köprüaltında yazdığım şiiri dereye kağıttan uçak yapıp attım Zamanı kendi elinde tutmaya çalıştığın için Ne yazıkki ellerini kırdım Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2

ah real monsters!

İhtiva Reçetesi

Yo Yo Beni kontrol et Olmak ya da olmamak işte tüm mesele bu Su gibi akarak alırım yolumu Bendeniz bir rapçi Gel yakınlaş Tik atar kas Dik durur bas işine gelmediyse iplemessin hadi naş Nerde kalmıştık?? Ustalar diyarı bir gezinti yapti Sagopa K. Notuna not katti hey Dinle sözümü Kaçta kaçımız kaybetmiş özünü Ekşitme yüzünü Alim oğlu göremiyorsun önünü ha??? Klavyelerle çok haşır neşirsin oğlum Fantezilerin net anlaşıldı Nette pekte net değilsin Önüme gelde bir laf et Egonu ertelet velet Saçım süpürge oldu işime saygı lütfet Sanki hepiniz ayni konuda ihtisasta ihtişam kazanmış Ve bilmeden yorum yapanda varmış Herkesin nedense adrenalini tavana çarpmış Gocunmayın çakin alkışı doğru ise kalkış Sagoladım beyinleri Eledim embesilleri Atın o sersefilleri Gora’ladım bu rapleri Hak edeni soktu hiphop anaferleri 12 Kasim’da açacak Türk sinema gülleri ihtiva reçetemin listesi çok uzun Buzun üstünde kayar Sago huysuzun adi Olmus olan olsun Küstaha küheylan çifteyi vursun Arif’e tarif et yolu Mukayeselerinle mücadele etme Mücelle doldu taştı yeni bir yetme istikametinde mecburiyetin Yinede ahkamında saklı pollyanna düşlerin Namelerimi iştirakin olsun Arbedeyle darbe vurma leşime Ket mi vurdun kendine?? Bence bir boy aynasında bak ve doy kendine Bakakalırsın karşındakine oldum delisine Kulaklarina enjekte ettim hiphop zehrini Tümcelerimi oku ve feyz al Kaç kelimelik erzakın var?? Kur şuna saat Lan kopil sopar Sen buharsın uçtu gitti var oluşların Tok mu hislerin Aç mi gözlerin iştahın bir maymununkinin tıpkısı Sagopa ruhun aynası Var mı cabası çabaların Korkarım ki çizmelerini astin Pesimist adama çattın Çat kapı baskınım Yat yere mıhladim Tek bir lafına tahammülüm yok Beni bilirsin arsızım Haslarim yakın mesafe Dikkat et disslerim pis Neyse bize gerekli peace ihtiva reçetemin listesi çok uzun Buzun üstünde kayar Sago huysuzun adi Olmus olan olsun Küstaha küheylan çifteyi vursun

ah real monsters!

Marifetname

Hayat bir meyve sepeti kaç çürükle karşılaştım sen hesap et. etme bulma memleketlerinde soludu her birim ve yatıya kaldı her kolay prim. nedendir egolarınla evlilik çetin ceviz numunelik. Kastır ! bak canım bu rap kötek misali, yumul yunus bu mikrofon yutuldu yillar aldı başını vurdu duvara. oldu bende topuna iğne sapladım ve lirikal açıdan aldım kolla poponu. zaman yaman saman değerli taşını kır bir an düşün beyin potansiyelle ölçülen bir aygıt olmuş, varsa kullan yoksa bir yedek çıkar bagajdan. çıkar savaşlarında gazilerimi sıraya dizdim bozmadan. yarınla randevumda kac yabancının adını gizledim yılmadan, bu filmi izledim an be an. akıl defterimde hiç bir satırı çizmedim değişti adresim her an. Körkütük asalağız bu yagiz delikanlının adı Sago, rapi sakız olacak ağız yorulacak, goralinin sani iki kat artacak. simdiden yorum yap. Nakarat: Marifetnamem budur halkım al alkışla başa dönsün basım olmadı. baştan dersen aldırmam bu filmi daha önce izledim şarkısı benden. Verse 2 sendeler bir an insanoğlu cok doğal. bu bir masal yasamda olmamış kaç meyva var ? zaman dar oldu kısa bir metraj darısı başına bir temenni stili, darasi başına kaşına gözüne bak, çok itici yapmacık tavırların komik özenti çok bitik bir tablo boyuyalım, haydi fırçanı kap. dengelemeli herşeyi ve engebeli bir mantığın yokuşlarında savrulan ve çaresiz yuvarlanan bir taş misali parçalan çok harcanan beyin de var. toparlanın apar topar sopar batakta dibe batar. akıl oyunlarında incecik bir hile var. ozan sorar kalem cevap verirse halkım anlar aşikar bu aşıkk aşna fişnik aleminde dandik olgular ve küf tutan masallara bir jestim var. [Nakarat] Marifetnamem budur halkım al alkışla başa dönsün basim olmadi. baştan dersen aldırmam bu filmi daha önce izledim şarkısı benden

mic_check_09

part 1
intro(gemide):
-offf....nabıcaz be kamil?anamız sikildi...artık cinayete girdik...
-kazaydı anlatırız...hem herif pezevenkmiş, kimse siklemez...
-sen öyle san...sen öyle san...pezevengi öldür, bir cinayet; kızı al, iki adam kaçırma; kızı en az iki kişi sik, üç ırza tecavüz; her gece esrara takıl, nerden baksan dört içicilik; heriflerin cebinden paraları al, beş gasp...bütün bu bokları yedikten sonra, polislerin suratına bakıp, kusura bakmayın abi, kaza oldu diyemezsin...adamın götünden kan alırlar kamil, kaaann...hadi kız "Ben çok terbiyesizim", ki bu ipneler bakireydi diyolar...bakire kız nası "Ben çok terbiyesizim" olur ben anlamadım gitti...offf her şey karışık....

iskeletler diyarında bir et parçasıyım, varımı yoktan aldım
gözlerimde kan kırmızı hüzün, hazan
fidanın boynu bükük
masumluğun sahte evreninde bir yabancı, yüzünde sahte gülücük
kim bilir?yanaklarına kondurulan sessiz öpücük,
ve geride kalan ıslak bir ölüm, yarısı büyük
tren yolunda ölümü arayan genç kızın bulamadığı huzur incisi
kimlere satıldı?
avluya bırakılan gelecekleri yarınlarım zebanilere satti,
mıknatısla mutluluk arayışları başladı
gazeteler onu yazdı, kemikleri sızlayamadı
külleri bir avuçtu, üvey annesi diri diri yakmıştı
alay konuları, karanlık çöktüğünde ciddiye alındı
ölümün 7. katından 2 sevgili kendini attı
ufacık simgelerde saklıydı soğuk ölüm
yine de 3. gün kasabada karagün ağardı
15 yaşında bir çocuk kayboldu tecavüz cehenneminde,
yağan bir kızdı, dağın tepesinde
teslim etti ruhunu tanrıya zoraki
cennet katında kocasız bir gelin oldu
bitkin yaşamakla birlikte bitkin ümitler geldi ardı ardına
bitkin beklentilerden ibaretti umut yarınları
soyut bir yüz aynada aksederken yüzüne,
kimsin demeye dilim varamadı...

raks-edemedim yine yenildim
aks-imi göremedim kör oldum
haks-ızım vuramadım şakağına
baks-ın kör gözlerime

perdelerini örtmüş, camlarını kapamış bir yer burası
havadar olması için mikrofonunu bırakman şart
vaziyet ki bir sigara sarımına bakar, ben rahat
şarkılarımsa kusar pesimist umutları, ağzını kapat
bu 4 köşeli evren parkında kazıklara çakılmış bir ben miyim?
salıncakta sallanan bir avuç ümidim
elbet düşecektir toprağa
karışacaktır karmaşa, buluşacaktır buluşlar, ulaşacaktır son suça
psikolojik baskılar insanları askıya almış,
piç etmiç, 2 paralık huzuru sikip atmış
boş bahçelerde çiçekler sulanmış, gözlerim boyanmış
yumruklarımı sıkıp, tırnaklarımı kırmışım
hırçınlaşmış bir yığın insan zımbalanmış yapraklara, gömülmüş topraklara
yollanmışlar ordusundaydılar hepsi
yok artık hiçbiri
ne bir gül ne de dikeni
yıllanmış bir resim hepsi...

raks-edemedim yine yenildim
aks-imi göremedim kör oldum
haks-ızım vuramadım şakağına
baks-ın kör gözlerime

outro(gemide):
-bu dünya iki şeyden yıkılıcak...bi binadan, bi de zinadan...allah sonumuzu hayır etsin...mahşer günü bütün binaları deniz geri istiycek, batan bütün memleketler gibi...deniz kumu eninde sonunda geri alıcak, çaresi yok bunun...

part 2
intro(gemide):
-sıra kimdeydi lan?söndürmüşünüz cigarayı..................neyse...nerde kalmıştık?
-karı soyunmaya başladı, sen de dur dedin...
-heee...ben dur dedim...tekrar giyindirdim...yaklaş dedim...ben soymaya başladım...üstünde bööle bi kaban var, siyah...altında mı?yırtmaçlı uzun bi etek, yırtmaç buraya kadar...kabanı bi çıkardım, böyle üstünde parlak kumaştan bi gömlek var...gömleği çözüyorum böyle, pat, pat, pat, pat...bi yandan da bööle boynundan öpüyorum afif afif...gömleği bi çıkarttım, bi sarıldım tuttum bööle..tüylerim böyle diken diken oldu, bak...memeler mi?taşş...bacağını kaldırdım, yırtmaçtan böööle çıktı bacak...daha fazla soyamadım tabi, zart diye verdim ağzına...

yeahhhhh sagopa k
yeahhhhh sagopa k
yeahhhhh sagopa k
yeahhhhh sagopa k

cenabet hocalar vaaz verirken kürsüde
düşünmezler yalanlarını
inkar edip kılarlar namazlarını
sonra televizyon aleminde yakalanırlar bir sübyanla abaza
hoca sakalıyla gıdıklar kaşarı tv'de
sagopa, tartışır bu çelişkileri rap mahkemesinde,
yargıcı olduğum bu yüce kürsüde
söylediğim her doğru söze
iki kelepçe trt
resmi bir makamın varsa ülkede,
makarna kesmez mideni, karideslerin vur dibine
portakal suyunu amerikadan getirt
kızına londradan don postala
karını dağ evlerinde sik pompala
angusto koy bebenin adını
zımbala nüfusa, gönder hong-kong'a, okut japonca
kaytarsın velet süresiz askerlikten kolayca
bu cehennem, öyle ki ikiye ayrılmış şekil coğrafyası
rap ağdaları çeker dilimdeki kılları
sonrasında dilimdeki tüy bitti yalanları
depoda stokladığım 1001 çeşit lirik oyunları
ve tüm pezevenklere cüzzam zehiri akıtırım
36 pozda anlattığım ülke fotoğrafları
manzara uymadı sansara,
pazara kadar değil mezara
postaladım mektuplarımı onlara.
şarbonları rap ille donattım
caka fiyaka
sagoname, iki satırda panorama
anır ama ses çıkarma...

bas-mayın tarlasındaki tuzağa bas
kas-nefesini çek has
rapin kurdu uyandı bu gece, sago k
sago dişi bileyletti kunduz rapin peşinde

fedaisi olduğum rapin müdafasını kim yapar ki?
göt isteyen reel söylemler mi kurtaracak bizleri?
yoksa çayırdan kovalayan hedef aldığım 12ler mi sikecekler rapi?
2 paralık mc sıfatları mı zırvalayacak hip hop ilmini?
suratında meymenet görmediğim, şarkı sözlerinde aradığım bir sevgilim yok!!!
papazı kovalarım elimde sevide(?) sarımlı kum torbaları,
bir çekimlik ciddiyetin içten kahkahaları
ve yatağımdaki yastığın yaşları bulunan sağ kısmı
anlatırsa beni bir gün bir yerde,
aleme rezil rüsva olmayacağım
çünkü içtenim
sanma sizdenim
kendi hayal dünyasında balık tutan bir fisherman'im
aşermeyim, midesi raple dolu hiperaktifim
elleri kollarına dolanmış bir dilenciyim,
ben herşeyim...
canavar sofrasında tek bebeğim, sütle beslenen
gözlerinde büyüttüğün pireyim, kan emenim
damarına zulm edeyim ki,
kus içindeki 95 sendromunu
2004'te uyanacak pesimistin bu kara tohumu...

yeahhhhh sagopa k
yeahhhhh sagopa k
yeahhhhh sagopa k
yeahhhhh sagopa k

bas-mayın tarlasındaki tuzağa bas
kas-nefesini çek has
rapin kurdu uyandı bu gece, sago k
sago dişi bileyletti kuduz rapin peşinde
İki dinle bir sus, Kus: H´yi A´yı R´yi A´yı M´yi neyi yediysen kus.

-