• Raptor & Orontez Underground Rap | Antakya (Forum) forumuna hoşgeldiniz.

Raptor'a Sorularınız...

Başlatan Admin, 30 Haziran, 2006, 16:16:46 ÖS

« önceki - sonraki »

$Gfb35½

Kaç yıldır uraşiyosun ??? benim yaş 16 bizimde grup fln war belki blirsin Cash Flow u tanırsın abimdir kendisi İsmi ÇAğdaş abimden Öğrenmeye ÇAlişiyom bişiler  :P seni bile geçicem bak gör  ;)

Raptor

Alıntı yapılan: $Gfb35½ - 11 Ekim, 2006, 14:49:21 ÖS
Kaç yıldır uraşiyosun ??? benim yaş 16 bizimde grup fln war belki blirsin Cash Flow u tanırsın abimdir kendisi İsmi ÇAğdaş abimden Öğrenmeye ÇAlişiyom bişiler :P seni bile geçicem bak gör ;)

Yaklaşık 6-7 senedir bu müziğin içindeyim. 2 sene dinleyici rolünde kaldıktan sonra , ilk çalışmalarımızı RPG grubu adı altında P-Fox'la birlikte yaptık. Zaman bizi bu noktaya getirdi.
Beni geçme konusuna gelince , başarabilirsen sevinirim.  Hemde gerçekten. Bu müziğin yükünü iyice kaldırabilecek insanlar lazım bizlere , doğru adımlar atıp doğru hareket edebilen.
Raptor / 2010

LasT_SoLd!éR

Burak abi ve orontez'dekilerin in en çok sevdiğim yönü şarkıları dışında Dün nasılsa bu günde aynılar
Yani o kadar tanınmaya başlandılar nasıl desem o kadar süperleşiyorlar ama dün neyse bu gün de aynı
Birazcık bile şımarma yokyada insanı küçümseme  ne zaman yardım istemeye kalksam yada birşey sorsam hemen çekinmeden
Yada küçük görmeden yardım ediyorlar..İki günlük şarkı çıkardan adam kendini Mc sanıyor şimdilerde
Ne demiştin abi şarkında "Rapi dinleyen her adam mc ise azmetsin yada haddini bilsin"

Benim soruma gelince nasıl oluyorda bunu başarabiliyorsunuz Nasılda hiç birşey söylemeden hızla yolunuza devam ediyorsunuz
Bunun bi formülu var mı yada bi yöntemi var mı varsa millete söyleyinde onlarda sizin gibi olsun öyle olsun :)
En azından ikli dakka insan olsunlar :)

Saygılar Cevap için şimdiden teşekkürler...

Raptor

Alıntı yapılan: LasT_SoLd!éR - 17 Ekim, 2006, 20:35:51 ÖS
Burak abi ve orontez'dekilerin in en çok sevdiğim yönü şarkıları dışında Dün nasılsa bu günde aynılar
Yani o kadar tanınmaya başlandılar nasıl desem o kadar süperleşiyorlar ama dün neyse bu gün de aynı
Birazcık bile şımarma yokyada insanı küçümseme ne zaman yardım istemeye kalksam yada birşey sorsam hemen çekinmeden
Yada küçük görmeden yardım ediyorlar..İki günlük şarkı çıkardan adam kendini Mc sanıyor şimdilerde
Ne demiştin abi şarkında "Rapi dinleyen her adam mc ise azmetsin yada haddini bilsin"

Benim soruma gelince nasıl oluyorda bunu başarabiliyorsunuz Nasılda hiç birşey söylemeden hızla yolunuza devam ediyorsunuz
Bunun bi formülu var mı yada bi yöntemi var mı varsa millete söyleyinde onlarda sizin gibi olsun öyle olsun :)

Evet soru için teşekkürler, çünkü çok güzel bir konuya değindin.
Ben her zaman diyorum , Rap yapmak marifet değil , marifet değil derken çok basit anlamında söylemiyorum. Rap yapmak insanın kişiliğini değiştirmemeli, dün neysen bugünde aynı olmayı başarabilmesin.

"Mc likle övünen çok kişi var , gerçekten bir rüyadalar. Boş bir düşünceden ibaret hepsi , bu tutum yanlış akla zarar"
Deşifre / Raptor

Rap yapıyosam özümü hiç bir zaman kaybetmem. ki insanın özünü kaybettirecek bir şeyde değil yaptığımız. Rap yapan havaya giriyor, sanki dünyayı kurtarmış gibi. Rapçi olabilirsin, iyide rap yapabilirsin ama ilk önce insan olmayı öğreneceksin. Çevremizde kültürsüz insan çok, çoğu ne yaptığının farkında bile değil. Türkiye'de Rap neden ileri gidemiyor? Çünkü bu müziği dinleyen herkes Rap yapmaya başlıyor belli bir birikimi ve müzik bilgisi olmadan. Çevrenizde Popla, Klasik Müzikle, Arabesk'le, Jazz la uğraşan kaç kişi görebilirsiniz 15 ile 20 yaş arasında? Sanırım hiç. Peki ya Raple uğraşan? Cevabı hepiniz biliyorsunuz. Belli bir birikim olmadan diyorum ya, işte konu buraya geliyor. Biri Rap yapmaya başlıyor , henüz ilk parçası, içeriğini ise "Başka bir rapçiye atılan laflar" oluşturuyor. Bu kişilere söyleceğim tek şey şu olur heralde. Müzik senin neyine?
Bunu yapan insan başkasına karşı nasıl davranacağınıda bilemez. Eğer ilk şarkısında bile kendini herkesten üstün görüyorsa , elbette "Rap yapan ve havalanan" tip görünümünede bürünecektir ilerde. O yüzden herkes ilk önce yaptığı müziğe bakmalı. Bir şeyler anlatmaya çalışmalı. Çünkü müziğin içeriği insanın nasıl davrandığına bir aynadır genellikle.

Raptor / 2010

MustafALEX

benim sorum.çok güzel bi rap ortamınız var.en önemlisi hiç küfür yok.satasma yok.tabi satasana gerekli cvp ı veriyosunuz zatende.şarkılarınız neden radyolarda yayınlanmıyor.kabul edilmiyormu.yoksa siz mi istemiyosunuz.bence çok güzel olur.haddimiz degil ama yayınlatmak isterseniz biz seve seve yardım ederiz.saygılar
                         cvp için şimdiden tşk.

MustafALEX

abi bide bi sorum daha olacak_ bi kalem olsun_ ne zaman tamamlanacak.çok manyak olacakk.

LasT_SoLd!éR

Alıntı yapılan: Raptor - 17 Ekim, 2006, 22:38:24 ÖS
Alıntı yapılan: LasT_SoLd!éR - 17 Ekim, 2006, 20:35:51 ÖS
Birazcık bile şımarma yokyada insanı küçümseme ne zaman yardım istemeye kalksam yada birşey sorsam hemen çekinmeden

Evet soru için teşekkürler, çünkü çok güzel bir konuya değindin.
Ben her zaman diyorum , Rap yapmak marifet değil , marifet değil derken çok basit anlamında söylemiyorum. Rap yapmak insanın kişiliğini değiştirmemeli, dün neysen bugünde aynı olmayı başarabilmesin.

"Mc likle övünen çok kişi var , gerçekten bir rüyadalar. Boş bir düşünceden ibaret hepsi , bu tutum yanlış akla zarar"
Deşifre / Raptor

Rap yapıyosam özümü hiç bir zaman kaybetmem. ki insanın özünü kaybettirecek bir şeyde değil yaptığımız. Rap yapan havaya giriyor, sanki dünyayı kurtarmış gibi. Rapçi olabilirsin, iyide rap yapabilirsin ama ilk önce insan olmayı öğreneceksin. Çevremizde kültürsüz insan çok, çoğu ne yaptığının farkında bile değil. Türkiye'de Rap neden ileri gidemiyor? Çünkü bu müziği dinleyen herkes Rap yapmaya başlıyor belli bir birikimi ve müzik bilgisi olmadan. Çevrenizde Popla, Klasik Müzikle, Arabesk'le, Jazz la uğraşan kaç kişi görebilirsiniz 15 ile 20 yaş arasında? Sanırım hiç. Peki ya Raple uğraşan? Cevabı hepiniz biliyorsunuz. Belli bir birikim olmadan diyorum ya, işte konu buraya geliyor. Biri Rap yapmaya başlıyor , henüz ilk parçası, içeriğini ise "Başka bir rapçiye atılan laflar" oluşturuyor. Bu kişilere söyleceğim tek şey şu olur heralde. Müzik senin neyine?
Bunu yapan insan başkasına karşı nasıl davranacağınıda bilemez. Eğer ilk şarkısında bile kendini herkesten üstün görüyorsa , elbette "Rap yapan ve havalanan" tip görünümünede bürünecektir ilerde. O yüzden herkes ilk önce yaptığı müziğe bakmalı. Bir şeyler anlatmaya çalışmalı. Çünkü müziğin içeriği insanın nasıl davrandığına bir aynadır genellikle.

İşte Burak abimdende beklediğim cevap

Umarım okuyan yada görenlerde bundan ders çıkartır ve havası söner
Rap söylemek kolay bişey değil Raple uğraşan adam bilir ve işte böyle bi cevap gelir

Umarım Soru ve cevap gerekli yerlere gider ve herkez Gerekli dersi alırlar

Cevap için tekrar Teşekkürler... Saygılarımla....

AtaWorM

Abi benim çok farklı bir sorum olacak :)

sence senin iddaa niye yattı ? yani acele diye mi yoksa talihsizlik mi

bu arada Raptor abimizin yatan kuponunu görmek isteyenler : http://www.iddaakolik.org/tahmin/hafta86/raptor.htm

Burak abi hiç kızma ama o kupona kaç kişi oynadı biliyon mu :D

ARSLANTURK

Selam Burak. "Bi Kalem olsun" parçasını ne zaman tamamlayıp bize sunucaksın. Bu arada içindeki sözler süper  ;) . Seni  tebrik ederim.
HEYYY ARSLANTÜRKKK. BU AZİM, BU ENERJİ, BU GÜÇ NEREDEN GELİYOR ?

Raptor

Alıntı yapılan: MustafALEX - 19 Ekim, 2006, 07:28:40 ÖÖ
benim sorum.çok güzel bi rap ortamınız var.en önemlisi hiç küfür yok.satasma yok.tabi satasana gerekli cvp ı veriyosunuz zatende.şarkılarınız neden radyolarda yayınlanmıyor.kabul edilmiyormu.yoksa siz mi istemiyosunuz.bence çok güzel olur.haddimiz degil ama yayınlatmak isterseniz biz seve seve yardım ederiz.saygılar
cvp için şimdiden tşk.

Alıntı yapılan: MustafALEX - 19 Ekim, 2006, 07:34:56 ÖÖ
abi bide bi sorum daha olacak_ bi kalem olsun_ ne zaman tamamlanacak.çok manyak olacakk.

Rap'te küfüre her zaman karşıyım, burayı Amerika ile karıştırmamak lazım. Gerek küfür, gerek east side gerek west side .. bunlar boş işler.  Onlar bunu benimsemiş diye bizde aynısını yapmak zorunda değiliz.
Herşeyden önce yaptığımız iş bir "sanat". Sanat eserini ortaya çıkarmakta, küfür etmek kadar basit birşey değil. Rap bu, elbette birilerine karşı söyleyecek bir lafın olmalı, ama bunu küfür ederek değil, iğneleyici ve düşündürücü kelimelerle anlatmak en mantıklısı bana göre.

Küfürü sokakta yürüyen adam da eder.
Bir sanat eseri ortaya çıkarmaksa herkesin harcı değildir.

Radyo olayına gelince, kabul edilmeme gibi bir şey söz konusu olamaz, şarkılar gerekli radyolarda var. ki orontez'in içinde bir radyocu bile var =)
Raptor / 2010

Raptor

Alıntı yapılan: AtaWorM - 05 Kasım, 2006, 22:02:36 ÖS
Abi benim çok farklı bir sorum olacak :)

sence senin iddaa niye yattı ? yani acele diye mi yoksa talihsizlik mi

bu arada Raptor abimizin yatan kuponunu görmek isteyenler : http://www.iddaakolik.org/tahmin/hafta86/raptor.htm

Burak abi hiç kızma ama o kupona kaç kişi oynadı biliyon mu :D

Oyundur , şanstır , Olur böyle şeyler =)
Raptor / 2010

Raptor

Alıntı yapılan: ARSLANTURK - 08 Kasım, 2006, 18:19:59 ÖS
Selam Burak. "Bi Kalem olsun" parçasını ne zaman tamamlayıp bize sunucaksın. Bu arada içindeki sözler süper ;) . Seni  tebrik ederim.

Selam, 
Bi Kalem Olsun'u bi çok kişinin beklediğinin farkındayım.
Bu şarkı ilerleyen günlerde siteye vereceğim 2.solo albümümün içinde olacak. Şimdilik böyle idare ediyoruz =)

Teşekkür ederim.
Raptor / 2010

MustafALEX

Abi cvp için teşekkürler.bu arada yeni klibin hayırlı olsun.(bugün gökyüzü yarın toprak).çok güzel olmus.abi bide bişey daha söyliyecem bundan 3 sene kadar önce benim kuzenim sizi fenerbahçe maçlarında bana gösterirdi.:) ve derdi çok güzel sesi var falan ve sonra sizi dinletti.(kin kokulu düşleri)çok begendim.Rap tutkum bu sarkıyla basladı diyebilirim.Hani deyimim yerindeyse beni yağcı falan degilim.yağ çekmeye çalısmıyorum.bence siz suan ki konumunuzdan daha yukarlarda olmalısınız.niçin daha profesyonel çalısmıyosunuz.Bence kendini rapçi sananlardan çok çok iyisin.neyse bunlarada cvp yazarsan sevinirim.iyi çalışmalar.

ARSLANTURK

Raptor ve ekibini bende daha yukarılarda görmek isterim. Sizin yeriniz daha yukarı çocuklar. Sabırla devam. Herkez destekliyor sizi.
HEYYY ARSLANTÜRKKK. BU AZİM, BU ENERJİ, BU GÜÇ NEREDEN GELİYOR ?

Raptor

Alıntı yapılan: MustafALEX - 10 Kasım, 2006, 16:08:49 ÖS
Abi cvp için teşekkürler.bu arada yeni klibin hayırlı olsun.(bugün gökyüzü yarın toprak).çok güzel olmus.abi bide bişey daha söyliyecem bundan 3 sene kadar önce benim kuzenim sizi fenerbahçe maçlarında bana gösterirdi.:) ve derdi çok güzel sesi var falan ve sonra sizi dinletti.(kin kokulu düşleri)çok begendim.Rap tutkum bu sarkıyla basladı diyebilirim.Hani deyimim yerindeyse beni yağcı falan degilim.yağ çekmeye çalısmıyorum.bence siz suan ki konumunuzdan daha yukarlarda olmalısınız.niçin daha profesyonel çalısmıyosunuz.Bence kendini rapçi sananlardan çok çok iyisin.neyse bunlarada cvp yazarsan sevinirim.iyi çalışmalar.

Teşekkür ederim.
Hedefe ulaşmak için belirli basamakları aşmak gerekir. Bu basamaklar başarıyla aşıldıktan sonra istenilen şey zaten kendi kendine gelir. Benim yaşım henüz 21 . Önümde veya önümüzde daha uzunca yıllar var. Profesyonel işler yapılacakmı yapılmayacakmı bunu ilerleyen zamanlarda her beraber görecez.
Raptor / 2010

ah real monsters!

Yine ben Burak abi  :-[ Istanbullarda Adanalarda sürünmek takıntı haline geldi  :-\ Bir soru sorucağım örneğin Orontez şimdi dün konser verdi ya, kışında biri diyelim Antakya'ya geldi bir istek üzerine konser verebilir misiniz  ??? Tek sen de olur diyeceğim ama bu sene tam tamına 2 kere çıktın zaten ve zaten de back vokal kullanmıyorsun Oronte'nin de toplanması çok zor olur  :( Biraz ümit versen  :'(

costantine

senin için ölürüm RRAAAAPTOORRRRRRRRRRRRRRRR

lonelygirl16

bu işi yapmak içinn iyi söz yazmak gerekiyo şphesiz ve ritme uydurmak gerekio. ama seni diğer rapçlerden ayıran ses tonun bence. mesela ben cezanın ses tonunu çok beğeniyorum, aynı zamanda eminem'in. bu müzikte senide bu yüzden şanslı görüyorum çünkü senin sesinde çok güsel. ilerde iyi yerlere gelicen bence.  sormak istedigim şu. bu güne kdr hiç kimseyle görüşmedinizmi albüm için, yani ne biliyim etrafta o kdr abuk sbuk şeyler var. nasıl olurda siz bu piyasanın başında olmazsınız?

dryusuf

Osman ötken li olduğum için sizden haberim var.Kin kokulu düşler parçasını cidden çok beğendim.İnş daha da ilerlersin.Yolun açık olsun.

sailorahenry

Artık şarkısının devamı neden gelmiyorum kardeş güzel şarkı aslıonda
BY Hacker MaNYa

Dostları:BY Hacker CH3,Bay Hacker WebSkolo & BY Hacker KaDev

Hacklenecek site olduğu zaman sailora75@hotmail.com,manch_i_494@yahoo adreslerimi ekleyebilirsiziniz,bu sayede istediğiniz siteyi en geç 3 dk içinde hackleme kapasitesine sahibim.
NOT:::Hacklemek Ücretlidir!
:):):):):):):):):):):)::):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)