• Raptor & Orontez Underground Rap | Antakya (Forum) forumuna hoşgeldiniz.

Haberler:

Raptor ve Musical Otopsi'den Tırmanmaya Devam adlı şarkı siteye eklenmiştir.

Ana Menü

Raptor'a Sorularınız...

Başlatan Admin, 30 Haziran, 2006, 16:16:46 ÖS

« önceki - sonraki »

Admin

Raptor'a sormak istediğiniz soruları bu bölüme yazın arkadaşlar.

Kabul görülen her soruyu Raptor bu bölümde cevaplandıracaktır.

PARAR?ST

raptora öncelikle tşk kendi sitesini açması iyi olmuş ve güzel olmuş...
sorum: raptor şehir dışı konserler felan varmı veya antakyada varmı acaba ?
www.cadderap.com Online

emel

hımm..  benim kafiye sorunum var yani şöyle diyim henüz oturup lyric yazmadım ama kafiyeleri hangi yöntemle gitgide sağlamlaştırabilirim dörtlükler yazarak mı ??? ve bugün karar verdim salı günü lyric yazmaya başliyacam bana tavsiyelerde bulunabilir misin ??? kayıt içinde ne lazım mic ne marka ses sistemi vs hakkındada bilgi versen iyi olur seviniris teşekkürler saygılar

Raptor

Alıntı yapılan: PARARİST - 30 Haziran, 2006, 16:21:02 ÖS
raptora öncelikle tşk kendi sitesini açması iyi olmuş ve güzel olmuş...
sorum: raptor şehir dışı konserler felan varmı veya antakyada varmı acaba ?

Teşekkür ederim.
Şu an için bir Konser yada Organizyon yok.
Konser olacağı zaman anasayfadan ziyaretçilere duyurulacak zaten.
Raptor / 2010

Raptor

Alıntı yapılan: emel - 01 Temmuz, 2006, 22:24:58 ÖS
hımm..  benim kafiye sorunum var yani şöyle diyim henüz oturup lyric yazmadım ama kafiyeleri hangi yöntemle gitgide sağlamlaştırabilirim dörtlükler yazarak mı ??? ve bugün karar verdim salı günü lyric yazmaya başliyacam bana tavsiyelerde bulunabilir misin ??? kayıt içinde ne lazım mic ne marka ses sistemi vs hakkındada bilgi versen iyi olur seviniris teşekkürler saygılar

Emel bence lyriclerini illa kafiye olacak diye yazma. Sözlerde zorlama yaptıkça duygusallık gider genelde.
O anda aklına ne geliyosa kağıda yaz , daha sonra kelimelerin yerini değiştirerek ona daha iyi bir anlam ve güzellik katabilirsin. En azından ilk zamanlarında böyle yap. Zaman geçtikçe dahada iyi kavrarsın zaten.

En önemli şey.
Söz yazarken konsantrasyonunu bozacak şeylerle uğraşmamalısın. Eğer çevrende senin dikkatini dağıtacak şeyler varsa , iyice kağıda odaklanıp o olumsuz durumuda yok edebilirsin =)
Raptor / 2010

buLut

Kız Arkadasin Varmi?  (;
Copyright © 2006 sdstrhL aka rhsknr!

Tutku

bende soruyum bıseler burak abı bu alper senın harbı kardesın mı yoksa hastanede mı karıstı  :P burak abı gecen oturup konustugumuz bı konu vardı hanı hatırlarsan ben cok sasrmstım o konuyu hallettınız mı ? adı yeter dedıgımız bıse vardı yaa o mesela asıl sorum bu ?
http://www.myspace.com/tutku31

tapugtutku@hotmail.com

www.herkesdinlesin.com/tutku

Raptor

Alıntı yapılan: buLut - 04 Temmuz, 2006, 06:42:54 ÖÖ
Kız Arkadasin Varmi? (;

Biraz özel oldu ama genede cevaplayım.

Hayır yok.
Aşk olayına Bir Dileğim Var şarkısı ile noktayı koydum. ;)
Raptor / 2010

Raptor

Alıntı yapılan: Tutku - 07 Temmuz, 2006, 11:47:48 ÖÖ
bende soruyum bıseler burak abı bu alper senın harbı kardesın mı yoksa hastanede mı karıstı :P burak abı gecen oturup konustugumuz bı konu vardı hanı hatırlarsan ben cok sasrmstım o konuyu hallettınız mı ? adı yeter dedıgımız bıse vardı yaa o mesela asıl sorum bu ?

Sanırım kardeşim =)

Diğer konu hakkında daha sonra açıklamalar yapacaz. Şu anda burada konuşmak doğru olmaz zaten. Çünkü soru yok ;)
Raptor / 2010

Mc SiRoZ

Selam Raptor nasılsın iyi misin ? benim sorum bu pek görüşemiyoz netten

(herkes röportaj havasında sormuş ben biraz degişik birşey sorayım dedim )  :D

basketcidev

bende soru sorcam senin bu basket oynamak için özel parçaların olması lazım deil ben basket oynarken rap hoşuma gidio bize özel parça yapsana :)

seyyahmc

burak fener nie şampiyon olamadı ? uheuheuheue :D:D ...

j_c_k

Yaptoyy Şen ßiŞimm hey şeyimiSsinnn  :D

Seni SeviyoruZ aiLecek DinLiyoz aßi :P ßi Önerim var ama Şu teoman'ın Sarkılarından biriSini Seçsende bi Parca yapsan ..? Teoman'ın arka FonLar ßirde NakaratLar guzeL geneLde..
[rüzgar.. aşkımı kucağına alsa.. dağları tepeleri aşsa.. saçlarına ulaşsa..]

śάỵġı

[  j ċ к  ]

Raptor

Alıntı yapılan: basketcidev - 10 Temmuz, 2006, 20:45:15 ÖS
bende soru sorcam senin bu basket oynamak için özel parçaların olması lazım deil ben basket oynarken rap hoşuma gidio bize özel parça yapsana :)

Pota'ya bir parça yapıyorum. Onu daha sonra duyarsınız zaten.

Alıntı yapılan: seyyahmc - 11 Temmuz, 2006, 05:48:57 ÖÖ
burak fener nie şampiyon olamadı ? uheuheuheue :D:D ...

Burada konuşulacak konu değil , ama hediye ettiğimiz açıkça ortada =)

Alıntı yapılan: j_c_k - 13 Temmuz, 2006, 14:07:54 ÖS
Yaptoyy Şen ßiŞimm hey şeyimiSsinnn :D

Seni SeviyoruZ aiLecek DinLiyoz aßi :P ßi Önerim var ama Şu teoman'ın Sarkılarından biriSini Seçsende bi Parca yapsan ..? Teoman'ın arka FonLar ßirde NakaratLar guzeL geneLde..

Jck Teomanın şarkılarından birine yapmayı bende düşünüyodum ama vazgeçtim. kim bilir rape uyumlu bir şarkısını keşfedersem yapabilirim =)
Raptor / 2010

Rashness

Sözlerinde genelde aynı kafiyeleri kullanıyorsun nedeni ne ayrıca neden yeni kayıtların iyi olmamış (mixing) sanırım tek vokal girdiğin için ama birde sana soruyum dedim sistem mi kötü  ;)

Raptor

Alıntı yapılan: Rashness - 25 Temmuz, 2006, 23:54:08 ÖS
Sözlerinde genelde aynı kafiyeleri kullanıyorsun nedeni ne ayrıca neden yeni kayıtların iyi olmamış (mixing) sanırım tek vokal girdiğin için ama birde sana soruyum dedim sistem mi kötü  ;)

Aynı kafiyeleri kullanmak bana göre tarzdır rapte. Eski parçalardan bazı sözleri alıp tekrar bi şekle sokarım hep.
Tabi buna kafiye demek doğru olmaz. Başlı başına bir cümle denilebilir..

Örnek ;

Artık feat. Fenomen
İçimde hala yardıma muhtaç , yerinde durmaya mahkum ve her an kalibime vurup kaçan , tanımadığım bir varlık var.

Düşteki Dünya feat. Jbx & Akıncı & Rasheed & K-O
Haykırışlarım bir boşlukta , başlangıç bir savaş bana.
İçimde yardıma muhtaç bir güç var hala çırpınmakta.

Bir Dileğim Var feat. P-Fox
Başlangıç bir savaş bana , şimdiyse bir hayal bana!
İçimde yardıma muhtaç bir güç var artık yok olmakta.

Görüldüğü gibi "Belirtilen şey" gittikçe yok oluyor. Bu da ilerki parçalarda öleceğinin bir göstergesi.
Bana göre bu tarzdır.
Böyle şeyleri yaparkende müziğe daha farklı bi hava kattığımı düşünüyorum.

2.soruya vereceğim cevap ise şu.

1.Öncelikle, yeni yayınlanan parçaların kaliteleri düşük. Dolasıyla tam olarak değerlendirme şansınız yok.
2.Sunulan parçalar ön kayıt niteliği taşığıdı için mixajı tam olarak yapılmadı.
3.Sistem ;
Bir Dileğim Var , Yalnızlığın Orta Yerinde ve Armoni parçalarının yapıldığı sistemdir.

Saygılar ,
Teşekkürler.
Raptor / 2010

ogee

şu bel çantanı kaç sene daha kullanıcın (:
ve ardından ünlü olunca açık artırmadan satışta açılış fiyatını ne  yapıcın ??
çok merak edok :P

Raptor

Alıntı yapılan: ogee - 26 Temmuz, 2006, 09:14:42 ÖÖ
şu bel çantanı kaç sene daha kullanıcın (:
ve ardından ünlü olunca açık artırmadan satışta açılış fiyatını ne yapıcın ??
çok merak edok :P

ogee =)
o bel çantasının kilit kısmı yırtılmadıkça takmaya devam edicem sanırım.
Tabi birileri komplo düzenlemezse çantaya ( Annem mesela =) )

Seviyorum yırtık pırtık şeyleri. ;)
Raptor / 2010

Rashness

Sayın Raptor ;

Yeni albüm en geç ne zamana çıkar bir bilgi verebilir misin ? Yoksa gizliden gizliden sinsi sinsi mi ileriyor :D Vede yeni albüm hakkında Feat. olursa kimlerle çalışırsın felan biraz bilgi verebilir misin ? :-\

Raptor

Alıntı yapılan: Rashness - 26 Temmuz, 2006, 21:49:18 ÖS
Sayın Raptor ;

Yeni albüm en geç ne zamana çıkar bir bilgi verebilir misin ? Yoksa gizliden gizliden sinsi sinsi mi ileriyor :D Vede yeni albüm hakkında Feat. olursa kimlerle çalışırsın felan biraz bilgi verebilir misin ? :-\

Albüm hakkında söylemek istediklerim burada.

http://raptorap.com/forum/index.php?topic=174.msg1314#msg1314

Raptor / 2010