• Raptor & Orontez Underground Rap | Antakya (Forum) forumuna hoşgeldiniz.

M£rCan d£d£ müziği bıRakıyoR :( :(

Başlatan cEzA_rapPer_foX, 01 Ekim, 2007, 12:59:51 ÖS

« önceki - sonraki »

cEzA_rapPer_foX

Mercan Dede ingiliz BBC'ye verdiği söyleşide,önümüzdeki aY cıkacak ''800'' adlı aLbümünün ardından müziğe veda edeceğini söyledi.Mercan Dede,''Heyecan duyduğum sürece müziği bırakmayacağımı söyledim.HaLa o enerjiye sahibim Fakat  durup neler yaptiğima bir bakmak benCe öNemli''dedi.
           Müzikle gece 15 yıl için ''rüyamda göRsem inanmazdim''diyen Müzisyen Mevlana'nın doğumunun 800. yılı nedeniyle albüme bu ismi verdiğini söyledi..BBC,haberinde meRcan Dedeyi '' dünyaca tanınan türk müzisyeni'' olarak nitelendirdi

İktiBaS

CEZA>> COk biLİnmiYenLi bi RaPsTAR
cok da duygusal Her rapi herkesi SaRAR
ooOooo akıllara zaRAR

darkGİRL_17

RaP FOReVER!!!
ऐ๑..bAk yine başa döndü bu dünya yıne sona sardı aynı kaset bıktım!!

Bir hüzündür aldı yine yüreğimi, Gözlerim doldu ağladım zamansız.. Çıkmıyor aklımdan gözlerin! Sevgi doluydu, m

cEzA_rapPer_foX

ooOooo akıllara zaRAR

darkGİRL_17

RaP FOReVER!!!
ऐ๑..bAk yine başa döndü bu dünya yıne sona sardı aynı kaset bıktım!!

Bir hüzündür aldı yine yüreğimi, Gözlerim doldu ağladım zamansız.. Çıkmıyor aklımdan gözlerin! Sevgi doluydu, m

cEzA_rapPer_foX

rapi bırakmıyor çünkü mC felan değil müzisyen ney calıyoR siterseniz sunu bir okuyun

Mercan Dede Biografi
Mercan Dede (nam-ı diğer DJ Arkın Allen), doğuya özgü Sufi müziğinin ilahi geleneğini çağdaş müziğin tınılarıyla incelikli bir şekilde harmanlayarak eski ile yeniyi, Doğu ile Batı'yı birleştiriyor. Sufi inancına yürekten bağlılığıyla tanınan Dede, Sufi makamların yorumuna ve özgün bestelerin tınılarına ve doğa ile verenin ritmlerine getirdiği ilahi boyutu isimsiz müziğinde yansıtıyor.

1966 yılında Türkiye'de doğan Arkın Ilıcalı üniversite yıllarında Kubbealtı Cemiyeti'nde neyzen Ömer Erdoğdu'ların öğrencisi oldu. Aynı dönemde tasavvuf müziği ve kültürünün bu dönemdeki önemli aydınlarından olan ve aynı zamanda bendir enstrümanının yaşayan en büyük ustası kabul edilen Nezih Uzel'den de bendir ve Türk ritmleri eğitimi aldı. Ebru sanatını öğrendiği büyük ney üstadı Niyazi Sayın'dan fazlasıyla etkilendi. 1988 yılında göç ettiği Kanada'da güzel sanatlar üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Mercan Dede aynı üniversitede başladığı öğretim üyeliğine, müzik çalışmalarının ağırlık kazanması sebebiyle kısa bir süre önce ara verdi.

sulHH

ooOooo akıllara zaRAR