• Raptor & Orontez Underground Rap | Antakya (Forum) forumuna hoşgeldiniz.

Böyle 1 adam unutuldu mu?

Başlatan rap_4_peace, 14 Eylül, 2007, 19:42:32 ÖS

« önceki - sonraki »

rap_4_peace

arkadaşlar dün 13 eylüldü. kiminiz ee napalım yani diyebilirsiniz. 13 eylül 1991de galatasrayın ve türkiyenin yetişdiriği ender fotbulculardan METİN OKTAY ın ölüm yıldönümüydü METİN OKTAY hakkında :

2şubat 1936da dünyaya geldi ilk kez 11 nisan 1954de belçika karşsında milli oldu ve bu maçta 2 gol atdı. 1955de GÜNDÜZ KILIÇ , METİN OKTAY a 1 chevrolet marka 1 araba vererek GALATASRAYa 5 yıllığına imza attırdı. galatasrayda ilk kez 19 yaşında oynayan efsane 1sezonda 19 golle gol kralı oldu ve galatasray o sene istanbul ligi şampiyonu oldu. hayatı boyunca toplam 6 kez gol kralı olan METİN OKTAY 217 gollük 1 rekora imza atdı bu rekoru 1988 yılında tanju çolak 2007 yılında ise hakaş şükür kırdı. 1961de italyanın palermo takımında da forma giymiş ve GALATASARAYa geri dönmüştü ve 1969 yılına kadar bu formayı giymişti. FENERBAHÇEnin ağlarını delerek unutulmaz 1 gol atan oktay FENERBAHÇEye 18 BEŞİKTAŞa da 13 gol atdı. 4 kez A Genç Milli olan ve 36 kez de, A Milli Takım formasını terleten OKTAY, bu forma altında, 7 kez kaptanlık yaparken, 22 gol attı. Türk futbolunun 'Taçsız Kral'ı, 11 golle, birkaç sezon aralıksız en çok gol atan oyuncu, 38 golle, tek sezonda en çok gol atan oyuncu ve 19 golle, uluslararası bir müsabakada en çok gol atan Türk oyuncusu olmak üzere, çeşitli rekorlara imzasını attı. ünlü oyuncu 1kez izmir sporda 10 kezde galatasrayda şampiyonluk yaşadı. futbol hayatı boyunca sadece 1 kez kırmızı kart görmüştü buda onun sportmen 1 futbolcu olduğunun kanıtdır. 1960da 8gün eksik askerlik yapdı diye 45 gün hapiste yatdı çünkü maç izinleri karnesine işlenmemiş. ayrıca METİN OKTAY "TOP VE BEN" adlı kendi hayatını anlatan 1 de kitap yayımlamış. Yetenkli golcü 2 kez jübile yaptı ilk jübilesi  GALATASARAY- FENERBAHÇE 1-1 bitmişti bu maçı ölümsüzleştiren anıysa maçın son dakikalarında  FENERBAHÇELİ CAN BARTU ile formalarını değişmiş ve birkaç dakikalığınada olsa fenerbahçeli olmuştu. diğer jübilesi ise futbola başladığı İZMİRde yapıldı GÖZTEPE GALATASRAY ı 1-0 malup etmişti. Sarı - Kırmızılı kulüpte, yönetici ve menajer olarak görev yapan ve bir süre Galatasaray ve Bursaspor'da teknik adam olarak çalışmasından sonra, Metin Oktay'ın son görevi, Milliyet Gazetesi spor yazarlığı idi. 13 eylül 1991de ise elim 1 trafik kazası sonucu hayata gözlerini yumdu. böyle 1 futblcunun ölüm yıl dönümü unutulmamalı ve tarihinde bu sitede 1 konu açılmalıydı özür dileriz kaptan.

TAÇISIZ KRAL METİN OKTAY
TEK AŞKIYDI GALATASARAY
SENİN GİBİ CİMBOMLUYU
UNUTURMU BU TARAFTAR
GERÇEKCİ OLUN--- İMKANSIZI İSTEYİN

Ernesto CHE* Guevara

j_c_k

PAylasım için Tşk ederim. Güzel bi yazıydı..  Metin Oltay Unutulmaması gereken bir Oyuncu Gercekten..
[rüzgar.. aşkımı kucağına alsa.. dağları tepeleri aşsa.. saçlarına ulaşsa..]

śάỵġı

[  j ċ к  ]

MustafALEX

Unutulmadı tabi.keske imkanım olsaydı da kabrinde ziyaret edebilseydim.. Allah rahmet eylesin..

cEzA_rapPer_foX

Alıntı yapılan: MustafALEX - 15 Eylül, 2007, 12:29:29 ÖS
Unutulmadı tabi.keske imkanım olsaydı da kabrinde ziyaret edebilseydim.. Allah rahmet eylesin..

Cok büyük Adamdı coK !!unuTulmaZlaR aRasindalar

CEZA>> COk biLİnmiYenLi bi RaPsTAR
cok da duygusal Her rapi herkesi SaRAR
ooOooo akıllara zaRAR

rap_4_peace

bende öyle düşünüyorum 13 eylülde siteye girmediğim için ölüm yıldönümünde açamadım ertesi gün açdım ruhu huzurda olsun. gelecekte de onun gibi efsane futbolcular görmek ümidiyle
GERÇEKCİ OLUN--- İMKANSIZI İSTEYİN

Ernesto CHE* Guevara

Seyduna

Mc_SeRHaT

öyle 1 oyuncu dunyaya 1 kere gelır ve en iyi takıma gelır  Allah rahmet eyleesin

x_KaJMeRaN_x

zukulujunk

ﻉяDﻉM*® ๘۩G∂Ł∂†∂ک∂я∂ч ک.k.๘۩

zukulujunk

ﻉяDﻉM*®                                       ๘۩G∂Ł∂†∂ک∂я∂ч ک.k.๘۩
ﻉяDﻉM*® ๘۩G∂Ł∂†∂ک∂я∂ч ک.k.๘۩

orontez_antakya

PAylasım için Tşk ederim. Güzel bi yazıydı..  Metin Oltay Unutulmaması gereken bir Oyuncu Gercekten..

metin oktay bizim zaten taçsız kralımız dır unutulur mu hiç
K@N@T